Τόσκας: Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο

Τόσκας: Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλάει στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στους διαπιστευμένους συντάκτες. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, καθώς και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας θα λάβει το υπουργείο Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο σε πεζές περιπολίες προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.

«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο», λέει χαρακτηριστικά, αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται.

Υπεραμύνεται της απόφασης κατάργησης της ομάδας «Δέλτα», σημειώνοντας ότι λειτουργούσε χωρίς σχέδιο και χωρίς διοικητές, ενώ πετάει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων: οι καταστάσεις σε προβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο βελτιώθηκαν σταδιακά με κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι αποκλειστικά από την αστυνομία. Είναι άδικο να προσπαθεί κάποιος να τις δικές του παραλείψεις και τα προβλήματα να τα φορτώνει σε ένα υπουργό για να καλύψει τις δικές του αδράνειες είπε ο κ. Τόσκας.

Παράλληλα, ο υπουργός κάνει αναφορά στα διεθνή θέματα και στις σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι όταν υπάρχει ένταση, μπορεί τυχαία γεγονότα να δημιουργήσουν προβλήματα. Σημείωσε επίσης ότι για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Για τη θέση του κ. Καμμένου στο ονοματολογικό, ο κ. Τόσκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν η πλευρά της ΠΓΔΜ δεχθεί τις ελληνικές θέσεις, ατές θα περάσουν στο εσωτερικό, και χωρίς κυβερνητικές αναταράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ