Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε σχολείο στη Φλόριντα

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε σχολείο στη Φλόριντα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ όπου έλαβε χώρα η ένοπλη επίθεση.

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριντα.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τραυματίες ανέρχονται από 20 έως 50, ενώ και το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSVN-TV έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπράουαρντ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στο σχολικό συγκρότημα, καθώς οι αρχές αναζητούν ακόμη τον δράστη. «Ο ένοπλος παραμένει ασύλληπτος» ανέφερε σε tweet το γραφείο του σερίφη.

Ο τοπικός αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ