Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση της πεζογέφυρας στη Φλόριντα

Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση της πεζογέφυρας στη Φλόριντα
epa06606827 View of the collapsed pedestrian bridge on the Florida International University in Miami, Florida, USA on 15 March 2018. A recently installed pedestrian bridge at Florida International University west of Miami collapsed, crushing cars on a state highway and killing several people, according to local officials. EPA/CRISTOBAL HERRERA

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας δήλωσε ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μιας πεζογέφυρας σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Μαϊάμι, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα επομένη του τραγικού δυστυχήματος, σημειώνοντας ότι εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, διευκρίνισε επίσης ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι Αλβάρο Ζαμπαλέτα, σημειώνοντας ότι δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία εργαζόντουσαν όλη τη νύχτα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων για την ανεύρεση επιζώντων, ενώ οι έρευνές τους επικεντρώνονται πλέον στην αναζήτηση σορών, πρόσθεσε.

“Δυστυχώς από επιχείρηση διάσωσης έχει μετατραπεί σε επιχείρηση περισυλλογής πτωμάτων”, είπε το πρωί, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς κι άλλα οχήματα μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας.

Μηχανικοί εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν και οι δομές στις δύο άκρες της πεζογέφυρας, η οποία είχε τοποθετηθεί το Σάββατο και δεν είχε ακόμη ανοίξει στο κοινό.

Η πεζογέφυρα αυτή βάρους 950 τόνων αποσκοπούσε να συνδέσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με τις εστίες των φοιτητών. Τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας, η οποία κατέρρευσε χθες το βράδυ πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη. Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.