Τουρκία: «Aσόβαρες» οι δηλώσεις Γιούνκερ για τους Έλληνες Στρατιωτικούς

Τουρκία: «Aσόβαρες» οι δηλώσεις Γιούνκερ για τους Έλληνες Στρατιωτικούς

Η Άγκυρα εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Γιούνκερ και δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει «προνομιακή αντιμετώπιση» για τους δύο Έλληνες.

Συνεχίζεται αμείωτος ο επικοινωνιακός πόλεμος από την τουρκική πλευρά. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το μήνυμά του στη Βουλή για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, ο οποίος υποστήριξε πως «κανείς δεν δίνει εντολές στους Τούρκους δικαστές για την απελευθέρωση», το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι υπό τον μανδύα της «ενότητας» και της ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης» λειτουργεί ως ειδικός και εμπειρογνώμονας σε θέματα που αφορούν την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Γιούνκερ και οι οποίες ταυτίζονται με εκείνες που εκφράζει διαχρονικά η ελληνική πλευρά οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους, ενώ τις χαρακτηρίζει «ασόβαρες» που «στερούνται νομικής βάσης».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Γιούνκερ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει την «έκπληξή του» και επισημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν μπορούν να έχουν κάποιο προνόμιο ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη νοοτροπία η οποία επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε επιθυμεί αλλά όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που παρεμβαίνουν σε ενεργές δικαστικές διαδικασίες».

Υπενθυμίζεται πως εχθές κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Γιούνκερ κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. «Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.