Τουρκία: Γιατί αυξάνει 40% τους δασμούς για κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Τουρκία: Γιατί αυξάνει 40% τους δασμούς για κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα
19 June 2019, North Rhine-Westphalia, Aachen: Numerous cars of the electric car manufacturer e.Go are standing in the factory hall. Vodafone has launched a mobile data network with the 5G transmission standard for electric cars at the Aachen production plant of the car manufacturer e.Go. Photo: Oliver Berg/dpa (Photo by OLIVER BERG / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ο ελάχιστος δασμός θα είναι 7.000 δολάρια και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά από 30 ημέρες.

Η Τουρκία αποφάσισε να αυξήσει τους δασμούς κατά 40% σε όλα τα οχήματα που εισάγονται από την Κίνα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εισαγωγές και να περιορίσει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Σύμφωνα με προεδρική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ο ελάχιστος επιβαλόμενος δασμός θα είναι 7.000 δολάρια και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά από 30 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2023, η Τουρκία είχε ήδη αυξήσει τους τελωνειακούς δασμούς σε κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα για να ενισχύσει τα πρώτα εγχώρια κατασκευασμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος των μέτρων της τουρκικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, που εκτοξεύθηκε στο 75,5% στα τέλη Μαΐου. Η κυβέρνηση διατηρεί σφιχτή νομισματική πολιτική, ενδυναμώνει τη δημοσιονομική θέση της και στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: