Τουρκία: Οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν

Τουρκία: Οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν
«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους», δήλωσε ο υπ. Άμυνας της Τουρκίας. «Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», διεμήνυσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Nέα μηνύματα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, πως σκοπεύει να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε σήμερα η Τουρκία, μέσω δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. «Τώρα, τα σκάφη γεωτρήσεων Fatih, Yavuz και Barbaros βρίσκονται στην περιοχή. Το Oruc Reis επίσης κατευθύνεται προς τα εκεί. Η αποφασιστικότητά μας είναι βέβαιη» πρόσθεσε ο κ. Οκτάι, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Βαρώσια. «Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός. Ολοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, μην κάνουν λάθος», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τα κατεχόμενα ενώ πρόσθεσε ότι ότι τα γεωτρητικά πλοία της Τουρκίας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, έχοντας την υποστήριξη των πλοίων του πολεμικού ναυτικού.