Τουρκικά ΜΜΕ : Η Αγιά Σοφιά θα γίνει τζαμί – Ύβρεις και προκλήσεις κατά Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλίμα υπέρ των σχεδίων Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, επιχειρούν να δημιουργήσουν τα τουρκικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Όπως εκτιμάει δημοσιογράφος της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί. Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, o Οκάν Μουντερίσογλου αναφέρει, ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της.

«Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός τύπος εξαπολύει επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ στοχοποιείται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ειδικότερα ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» αφήνει υπόνοιες σήμερα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα το 2016.

«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ (σ.σ. Βαρθολομαίος), όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της ‘Χουριέτ’ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», γράφει ο Ταμέρ Κορκμάζ στη «Γενί Σαφάκ».

Ο ίδιος μάλιστα προχωρά σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προκαθήμενου της ελληνικής Εκκλησίας, και κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τον χαρακτηρίζει «Αρχι-βρωμερό» και «βλαμμένο», τα «αλαζονικά λόγια» του οποίου θα λάβουν την απάντησή τους σε λίγες ημέρες.

Την ίδια ώρα ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν της «Χουριέτ» αναφέρει επίσης ότι «αν ανοίξει η Αγία Σοφία, θα έχει συμβάλλει σε αυτό και ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είχαν με δηλώσεις τους, εκφράσει την αντίθεσή τους στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Ο κ. Ιερώνυμος προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. «Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν» δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

Ηχηρή ήταν και η προ ημερών παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αν η Αγιά Σοφιά γίνει τζαμί θα στρέψει εκατομμύρια Χριστιανούς κατά του Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα