Τουρκική πρόκληση στα Ίμια. Εικόνες και βίντεο από την περιοχή

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια. Εικόνες και βίντεο από την περιοχή

Πυραυλάκατος, στην οποία επέβαινε ο Αρχηγός του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια.

Ένταση το πρωί στα Ίμια, όταν τουρκική πυραυλάκατος προσπάθησε να πλησιάσει τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυραυλάκατος, στην οποία επέβαινε και ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Χουλούσι Ακάρ ήλθε σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια, αφού είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ το τουρκικό πλοίο συνόδευαν από φουσκωτά  με Τούρκους κομάντος σε μια προσπάθεια να κάνουν αναπαράσταση της βραδιάς της κρίσης των Ιμίων.

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση με την αποστολή στο σημείο κανονιοφόρου. Η νέα αυτή πρόκληση της Τουρκίας σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής και μόλις λίγα 24ωρα από την συμπλήρωση 21 ετών από την κρίση των Ιμίων που έγινε στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Αξιωματικοί του ελληνικού ΓΕΕΘΑ θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρό το περιστατικό, με την κανονιοφόρο “Κραταιός” να δίνει άμεση απάντηση, ζητώντας από το πολεμικό πλοίο της Τουρκίας να εγκαταλείψει την περιοχή.  “Απαντάμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία” ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ.

Την είδηση ότι στην πυραυλάκατο βρισκόταν ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, μετέδωσε τόσο το CNN TURK, όσο και η Ηurriyet κάτι που δεν επιβεβαιώνουν οι ελληνικές αρχές.

Ωστόσο, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την περιοχή.

Συνολικά πάνω από 19 εικόνες “κοσμούν” την νέα αυτή τουρκική πρόκληση, η οποία συνδέεται άμεσα και με την απόφαση για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

 Πηγή: news247.gr