Trafficking στην ΕΕ: Για πρώτη φορά τα θύματα καταναγκαστικής εργασίας πλησίασαν αυτά της σεξουαλικής κακοποίησης

Trafficking στην ΕΕ: Για πρώτη φορά τα θύματα καταναγκαστικής εργασίας πλησίασαν αυτά της σεξουαλικής κακοποίησης
Hands of a missing kidnapped abused hostage victim woman tied up with rope in emotional stress and pain afraid restricted trapped call for help struggle terrified locked in a cage cell. Photo: pixabay.com
Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ήταν γυναίκες ή κορίτσια.

Το 2022 τα άτομα που έπεσαν θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους καταναγκαστικής εργασίας πλησίασαν τον αριθμό των θυμάτων που έχουν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat, για το 2022 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θυμάτων trafficking στην ΕΕ ήταν 10.093. Υπήρχαν 8.064 ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και 2.097 καταδικασθέντες διακινητές.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ήταν γυναίκες ή κορίτσια. Το ποσοστό των γυναικών και των κοριτσιών μειώθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (68% τόσο το 2020 όσο και το 2021). Εν τω μεταξύ, λιγότερο από το ένα τέταρτο των υπόπτων και καταδικασθέντων διακινητών ήταν γυναίκες το 2022 (23% και 22%, αντίστοιχα).

Το 2022, τα καταγεγραμμένα θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση και τα θύματα εμπορίας για καταναγκαστική εργασία αποτελούσαν περίπου το 82% του συνόλου των θυμάτων εμπορίας.

Για πρώτη φορά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θυμάτων που έχουν υποστεί εκμετάλλευση για καταναγκαστική εργασία ή υπηρεσίες (3.990) πλησίασε τον αριθμό των θυμάτων που έχουν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση (4.014).

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θυμάτων που έπεσαν θύματα εμπορίας για άλλους σκοπούς, όπως αφαίρεση οργάνων, απάτη με επιδόματα, εγκληματικές δραστηριότητες, εξαναγκαστική επαιτεία και άλλα, ανήλθε σε 1.699 (18% του συνόλου των θυμάτων εμπορίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: