Τραμπ: «Δεν έχει τα κότσια» ο πρώην CEO των Starbucks να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Τραμπ: «Δεν έχει τα κότσια» ο πρώην CEO των Starbucks να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε αρκετά ενοχλημένος από τις ανακοινώσεις του Χάουαρντ Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Σουλτς, πρώην επικεφαλής της Starbucks, δεν έχει τα κότσια για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 minutes» την Κυριακή το βράδυ, ο 65χρονος Σουλτς ανέφερε πως «εξετάζει σοβαρά» το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 για να αμφισβητήσει τον σημερινό Ρεπουμπλικανό Τραμπ.

Ο Σουλτς, που δεν έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για κυβερνητικό αξίωμα, είπε ότι «έχω μια μακρά ιστορία να αναγνωρίζω ότι δεν είμαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος εδώ μέσα». Αν ήταν πρόεδρος, πρόσθεσε, θα «έπρεπε να προσλάβω και να προσελκύσω άτομα που είναι εξυπνότερα από μένα και με μεγαλύτερη εμπειρία», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ δεν άργησε να απαντήσει στις υπόνοιες Σουλτς για την νοημοσύνη του σημερινού αρχηγού των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως ο πρώην CEO της αμερικανικής εταιρίας καφέ «δεν έχει τα ‘κότσια’…Συμφωνώ μαζί του ότι δεν είναι ‘ο πιο έξυπνος άνθρωπος’. Εξάλλου, η Αμερική τον έχει ήδη!»

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είπε ότι παρακολούθησε την τηλεοπτική συνέντευξητου Σουλτς, λέγοντας ότι ελπίζει η Starbucks «να εξακολουθεί να μου πληρώνει το νοίκι της στον Πύργο Τραμπ!»

Στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, ο πρώην επικεφαλής της Starbucks δήλωσε μεταξύ άλλων πως ήταν «ανέκαθεν δημοκρατικός» και διευκρίνισε πως θα θέσει υποψηφιότητα «ως ανεξάρτητος κεντρώος εκτός του δικομματικού συστήματος».

Για τον ίδιο, ο Τραμπ «δεν έχει τα προσόντα για να είναι πρόεδρος» και, εξάλλου, οι ρεπουμπλικανοί και οι δημοκρατικοί «δεν κάνουν ποτέ αυτό που είναι απαραίτητο για τον αμερικανικό λαό και αφοσιώνονται καθημερινά σε μια ρεβανσιστική πολιτική».

Ο Σουλτς μεγάλωσε σε λαϊκή συνοικία της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια έκανε περιουσία εγκαθιστάμενος κατά τη δεκαετία του 1980 στη βορειοδυτική Πολιτεία της Ουάσινγκτον και οικοδομώντας την αυτοκρατορία της αλυσίδας Starbucks.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, voa