Τραμπ: «Καμία παράταση» – Την 1 Αυγούστου ενεργοποιούνται οι νέοι δασμοί

Τραμπ: «Καμία παράταση» – Την 1 Αυγούστου ενεργοποιούνται οι νέοι δασμοί
US President Donald Trump gestures to the press at the end of a reception with Republican members of Congress at the White House in Washington, DC on July 22, 2025. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Photo: AFP
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε μέσω ανάρτησής του ότι η προθεσμία για την επιβολή δασμών σε δεκάδες χώρες παραμένει αμετακίνητη,

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση στην προθεσμία για την επιβολή δασμών την 1η Αυγούστου.

«Η προθεσμία της 1ης Αυγούστου είναι η προθεσμία της 1ης Αυγούστου — παραμένει σταθερή και δεν θα πάρει παράταση. Μια μεγάλη ημέρα για την Αμερική!!!» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση αυτή αφορά την επανέναρξη των «αμοιβαίων» δασμών που η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει σε δεκάδες χώρες, εντείνοντας το κλίμα εμπορικού προστατευτισμού. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, δίνοντας το στίγμα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει ή να μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η κλιμάκωση των εμπορικών τριβών μπορεί να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές και να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από τις χώρες που πλήττονται από τα νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ