Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω πόλεμο

Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω πόλεμο
Την βούλησή του να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της Αμερικής, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος να πράξω ό,τι χρειαστεί, δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ένα «βασίλειο τρομοκρατίας έλαβε τέλος».

«Ο στρατηγός Σουλεϊμανί», πρόσθεσε ο Τραμπ μιλώντας από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, μετέτρεψε τον θάνατο αθώων ανθρώπων σε αρρωστημένο του πάθος, προσθέτοντας ότι πολλές ζωές θα είχαν σωθεί, εάν είχε εξοντωθεί χρόνια πριν. Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε δια αξιωματούχων ότι αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι.

Μετά τη δολοφονία του διοικητή της Δύναμης Κουντς, η Τεχεράνη υποσχέθηκε εκδίκηση.

Μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, τόνισε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και τους είχε ειπωθεί να προετοιμάζουν την αποστολή.

Από τον Μάιο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Μαρκ Έσπερ εν μέσω της κλιμάκωσης με το Ιράν, ακύρωσε την άδειά του που ήταν προγραμματισμένη αργότερα τον Ιανουάριο.

(Με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ)