Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διανομή του εμβολίου κατά του Covid-19

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διανομή του εμβολίου κατά του Covid-19
(FILES) In this file photo US President Donald Trump pumps his fist after speaking during election night in the East Room of the White House in Washington, DC, early on November 4, 2020. - US President Donald Trump hailed the "great news" on November 9, 2020 that a vaccine jointly developed by Pfizer and BioNTech was 90 percent effective in preventing Covid-19 infections. "STOCK MARKET UP BIG, VACCINE COMING SOON. REPORT 90% EFFECTIVE. SUCH GREAT NEWS!" the President tweeted minutes after Pfizer announced the development and days after he lost the US presidential election to Democrat Joe Biden. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) Photo: AFP
Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή.

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η διανομή εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Αμερικανούς στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στο εξωτερικό, με την ευκαιρία της γιορτής των Ευχαριστιών, ο Τραμπ διευκρίνισε ότι αρχικά θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το υγειονομικό προσωπικό και οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες.

Προοδευτικό έλεγχο της πανδημίας το 2021 διαβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και συνιστά προσοχή στις γιορτές των Χριστουγέννων

Ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.

«Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό του Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.

«Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ