Τραμπ: Το τέλος του πολέμου της Ουκρανίας βρίσκεται στα χέρια του Ζελένσκι

Τραμπ: Το τέλος του πολέμου της Ουκρανίας βρίσκεται στα χέρια του Ζελένσκι
(COMBO) This combination of photographs created on August 7, 2025, shows Ukraine's President Volodymyr Zelensky (L) in Kyiv on August 23, 2024, US President Donald Trump in London on June 3, 2019 and Russia's President Vladimir Putin in Moscow, on August 6, 2025. The Kremlin said on August 7, 2025 that a summit between Presidents Donald Trump and Vladimir Putin was set for the "coming days", with the two sides already having agreed the venue "in principle.", as Trump seeks to broker an end to Russia's military assault on Ukraine. (Photo by various sources / AFP) Photo: AFP
Πώς σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος της εμπλοκή της ΕΕ στις ειρηνευτικές συζητήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται πλέον από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση πως θα προετοιμαστεί μια συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Τώρα, εξαρτάται πραγματικά από τον πρόεδρο Ζελένσκι να την ολοκληρώσει. Και θα έλεγα επίσης ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εμπλακούν λίγο. Αλλά εξαρτάται από τον πρόεδρο Ζελένσκι… Και αν το επιθυμούν, θα είμαι στην επόμενη συνάντηση», είπε ο Τραμπ στον δημοσιογράφο του Fox News Σον Χάνιτι.

Ερωτηθείς εάν είχε κάποια συμβουλή να δώσει στον Ζελένσκι, ο Τραμπ απάντησε: «Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία. Ναι. Κοιτάξτε, η Ρωσία είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη, και αυτοί δεν είναι. Είναι σπουδαίοι στρατιώτες».

Ενδεχόμενοι δασμοί σε χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να εξετάσει στην παρούσα φάση το ζήτημα της επιβολής δασμών σε χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί να το κάνει «σε δύο ή τρεις εβδομάδες» είπε ο Τραμπ στον δημοσιογράφο του Fox News Σον Χάνιτι.

«Τώρα, ενδέχεται να χρειαστεί να το σκεφτώ σε δύο ή τρεις εβδομάδες, αλλά δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε αυτό τώρα. Θεωρώ πως η συνάντηση πήγε πολύ καλά», είπε ο Τραμπ, βαθμολογώντας με 10 (σ.σ. Άριστα) το τετ-α-τετ με τον Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Tραμπ – Πούτιν: Η ιστορική συνάντηση σε φωτογραφίες – βίντεο και η αμηχανία του Ρώσου Προέδρου σε ερώτηση δημοσιογράφου