Τραπεζική συμμαχία για το διεθνές εμπόριο με οικοδεσπότη Eurobank

Τραπεζική συμμαχία για το διεθνές εμπόριο με οικοδεσπότη Eurobank
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 14 κορυφαίους τραπεζικούς ομίλους, ξεκίνησαν στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες της 3ης Γενικής Συνέλευσης του Trade Club Alliance.

Κορυφαίοι διεθνείς τραπεζικοί όμιλοι από τέσσερεις Ηπείρους με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου και δεκάδες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό διερευνούν τη δυνατότητα εμπορικών συμφωνιών μέσω περίπου 3.000 στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β), που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Go In Thessaloniki, που διοργανώνει η Eurobank.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου σε συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, σε μια θετική συγκυρία σήμερα για την χώρα μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να κερδίσουν νέες αγορές, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της οικονομίας μας.

Όπως τόνισε ο κ.Βασιλείου η Eurobank στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του επιχειρείν έχοντας αναπτύξει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών μέσω μιας οργανωμένης στρατηγικής, ενώ επισήμανε ότι η πιστωτική επέκταση της Εurοbank στον τομέα των επιχειρήσεων κινείται με θετικούς ρυθμούς 7% σε ετήσια βάση, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ 120 ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και 60 ξένων εισαγωγέων από 20 χώρες, εκ των οποίων είναι πελάτες των 14 τραπεζών-μελών του Trade Club Alliance, του πρώτου Παγκόσμιου Ψηφιακού Δικτύου Διασύνδεσης Επιχειρήσεων που υποστηρίζεται από τράπεζες και εκτείνεται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες.

Πέραν των 60 αγοραστών που συμμετέχουν με φυσική παρουσία στο Go In Thessaloniki, ακόμα 80 επιχειρήσεις του εξωτερικού πρόκειται να εκπροσωπηθούν στις συναντήσεις από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται (Trade Corridor).

Η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπούνται, αποκλειστικά, στο Trade Club Alliance από την Eurobank, ένα από τα πρώτα μέλη του TCA και με πρωτοβουλία της Eurobank φιλοξενήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, οι εργασίες της 3ης Γενικής Συνέλευσης του TCA, του ανώτατου συντονιστικού οργάνου του φορέα.

Η Ελλάδα μέσω των δύο αυτών διοργανώσεων (Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε σήμερα) γίνεται για μια εβδομάδα κέντρο διεθνούς εμπορίου, αναδεικνύοντας το νέο δυναμικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι τράπεζες στη διαμόρφωση του παγκόσμιου εμπορικού χάρτη, με τη χρήση της τεχνολογίας, παρέχοντας ταχύτητα και ασφάλεια σε σύνθετες χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Η Eurobank διοργανώνει το go In Thessaloniki με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Go International 2018 / Go In Thessaloniki, πραγματοποιούνται σήμερα στοχευμένες επισκέψεις σε πέντε επιχειρήσεις – πελάτες της, υγιείς και με έντονα εξωστρεφή χαρακτήρα, στη διάρκεια των οποίων εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης απ´ όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και το γενικότερο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται.

Τη δημοσιογραφική αποστολή στις ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ, ISOMAT, Φάρμα Κουκάκη, Eurimac και Kleemann, συνοδεύει κλιμάκιο της διοίκησης της Τράπεζας με επικεφαλής τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους κ.κ. Κώστα Βασιλείου και Θοδωρή Καλαντώνη, τους γενικούς διευθυντές κ.κ. Ανδρέα Χασάπη και Χρήστο Αδάμ, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή κ. Μιχάλη Τσαρμπόπουλο και τον βοηθό γενικό διευθυντή κ. Στέργιο Ράπτη. Οι στοχευμένες ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις των 5 επιχειρήσεων, συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα επιχειρηματικών αποστολών «Go International» και την ένταξη της Eurobank στο Trade Club Alliance, με δεδομένο ότι στοχεύουν στη περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.