Τravel Trade Athens: Η εκδήλωση που γίνεται θεσμός

Τravel Trade Athens: Η εκδήλωση που γίνεται θεσμός

Με επιτυχία ολοκληρώνεται η τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση για την προώθηση του τουρισμού στην Αθήνα.

Την επιτυχία του Τravel Trade Athens, που εξελίσσεται σε θεσμό, εξήρε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε σημερινή εκδήλωση με αφορμή την εφετεινή τέταρτη διοργάνωσή του, που αποτελεί θεσμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Αθηνών, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Φέτος όπως είπε, ο αριθμός των συναντήσεων (B2B) ανάμεσα στους επαγγελματίες του τουρισμού θα ξεπεράσουν τις 3.000, αριθμός ρεκόρ, όπως είπε ο κ. Καμίνης, με τους επαγγελματίες που έχουν καταφθάσει από το εξωτερικό να ανέρχονται σε 300.

Το 4ο Travel Trade Athens 2016, όπως είπε ο κ. Καμίνης, είναι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση του δήμου Αθηναίων που πραγματοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association – ETOA και αποτελεί ένα από τα γεγονότα που δίνουν προστιθέμενη αξία στον προορισμό της πρωτεύουσας.

Στο χαρτοφυλάκιο των μεγάλων γεγονότων της Πρωτεύουσας, που αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, το επόμενο διάστημα, εντάσσεται η διάσημη έκθεση σύγχρονης Τέχνης, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη άνοιξη όχι μόνο στο Κάσελ (Kassel) της Γερμανίας αλλά, για πρώτη φορά και εκτός έδρας, στην ελληνική πρωτεύουσα, με μότο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα». Αυτή, σε συνδυασμό με την ανακήρυξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου της UNESCO για το 2018, θα φέρουν την Πρωτεύουσα στο προσκήνιο της παγκόσμιας επικαιρότητας, ανάφερε ο κ. Καμίνης.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι και τα νέα από το μέτωπο των αφίξεων, όπου και για τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 8% σε σχέση με πέρυσι, σημείωσε ο κ. Καμίνης, ενδεικτικό της άνθισης που έχει ο προορισμός της πρωτεύουσας. Στο σημείο αυτό ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, τόνισε ότι «αυτή την περίοδο η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι στο 100%». Αναλύοντας τις δράσεις του Οργανισμού για την προσέλκυση τουριστών τόνισε, ότι ήδη έχουν στη χώρα μας περίπου 36 ταξίδια εξοικείωσης, δημοσιογράφων σε ξένα έντυπα, που ήρθαν να γνωρίσουν τον προορισμό της Αθήνας.

Στην παρέμβασή του ο Ευτύχης Βασιλάκης, ο αντιπροέδρος της Aegean Airlines, ανέφερε ότι για εφέτος οι αφίξεις τουριστών στο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα κλείσουν με άνοδο 4,5% σε σχέση με πέρυσι και στάθηκε στις δράσεις του αερομεταφορέα, που όπως είπε, ενώνουν την Αθήνα με 50 και πλέον προορισμούς εκτός συνόρων.