«Τρέχει» η Μέρκελ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

«Τρέχει» η Μέρκελ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου θέλει να έχει ξεκάθαρη εικόνα η καγκελάριος, όπως δήλωσε στους βουλευτές της.

Ξεκάθαρη εικόνα για την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ως την πρώτη συνεδρίαση του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου με τη νέα σύνθεση, στις 22 Οκτωβρίου, επιθυμεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε η ίδια την Τρίτη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Ενόψει των διερευνητικών επαφών που θα έχει στις 10 Οκτωβρίου με τους Πράσινους και στις 14 με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), η Καγκελάριος έκανε λόγο για σοβαρές και ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμά τους συνομιλίες, διευκρίνισε ωστόσο ότι ο συμβιβασμός θα πρέπει να αντανακλά και τον συσχετισμό των δυνάμεων των κομμάτων, καθώς, όπως είπε, οι πολίτες δεν ψήφισαν αλλαγή πολιτικής, αλλά «κάποιες διαφοροποιήσεις».

Η ίδια επανέλαβε την άρνησή της να δεχθεί αύξηση των φόρων, κάτι που είχαν εξαγγείλει προεκλογικά τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες όσο και οι Πράσινοι, ενώ τόνισε ότι η προσοχή θα πρέπει να εστιαστεί στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης.

angie biil

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε συνάντηση χθες στο Βερολίνο με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, όπου συζήτησαν σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κλίντον επισκέφτηκε το Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας όπου έδωσε ομιλία στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πετροχημικού Συνεταιρισμού.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι συζητήσεις Μέρκελ – SPD για το «μεγάλο συνασπισμό»