Τρελή κούρσα για το bitcoin, πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα

Τρελή κούρσα για το bitcoin, πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει το bitcoin, που την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 49.000 δολαρίων και πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα.
Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρισκόταν στα 49.400 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 70% για το 2021. Ωστόσο, και το ανταγωνιστικό Ethereum είναι στο +150% σε ετήσια βάση.
Το bitcoin έχει ενισχυθεί τον τελευταίο καιρό, μετά τις αναφορές από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι σκοπεύουν να επενδύσουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 1,3 τρισεκατομμύριο δολάριο.

Ποιοι επενδύουν

Πρόσφατα, η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο (22 τρισεκατομμύρια δολάρια), υπέβαλε δύο αιτήσεις για αγορά bitcoin, ενώ και η Bridgewater του θρυλικού επενδυτή Ray Dalio αποκάλυψε πως θα αγοράσει κρυπτονομίσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι τράπεζες JP Morgan, Deutsche Bank και Morgan Stanley αναθεώρησαν τη στρατηγική τους και σκοπεύουν και αυτές, με τη σειρά τους, να εισέλθουν στην αγορά.
Αξιομνημόνευτες είναι οι δηλώσεις του συμπροέδρου της JP Morgan που ανέφερε ότι «πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στη συγκεκριμένη αγορά».
Η δε αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Elon Musk ανακοίνωσε επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο bitcoin, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν και σκεφτεί κανείς πως δαπανά τόσα για Έρευνα και Ανάπτυξη σε ετήσια βάση.
Τους προηγούμενες μήνες, δυναμικό μπάσιμο στα κρυπτονομίσματα είχαν πραγματοποιήσει οι Paul Tudor Jones και Stan Druckenmiller, ενώ και η Mastercard ετοιμάζεται να εντάξει το bitcoin στο δίκτυό της.
«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις θα ενθαρρύνουν και άλλες μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα να αποδεχτούν τα κρυπτονομίσματα ως όχι μόνο μια αξιόλογη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά και ως συναλλακτικό μέσο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αντίστοιχη ανάπτυξη θεσμικών υπηρεσιών για την υποστήριξη αυτών των εξελίξεων θα προκαλέσει άλλες εξελίξεις που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εντός αυτών των ιδρυμάτων και στο ευρύτερο οικοσύστημα» δήλωσε ο Patrick Campos, επικεφαλής στρατηγικής της Securrency.