Τρία εντυπωσιακά στοιχεία για την Apple

Τρία εντυπωσιακά στοιχεία για την Apple
Apple stock prices increases are seen inside the NASDAQ building at Times Square in New York September 19, 2012. Apple stock hit an all-time high of $703.50 on Wednesday, ahead of the phone's official availability on Friday, before easing back to $701.03, down 0.1 percent. REUTERS/Shannon Stapleton (UNITED STATES - Tags: BUSINESS TELECOMS SCIENCE TECHNOLOGY) - RTR3860U

Μια μοναδική εταιρεία με μερικούς πραγματικά εντυπωσιακούς αριθμούς

του Μπεν Γκέιερ

Η Apple είναι ένας τεχνολογικός γίγαντας με αγοραία αξία η οποία είναι μεγαλύτερη από πολλές εθνικές οικονομίες. Έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον. Και με το Apple Watch, φαίνεται ότι πλέον η εταιρεία θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λέμε την ώρα, πληρώνουμε για αγαθά, και ασκούμαστε.

Ιδού τρία εντυπωσιακά στοιχεία που σας λένε πραγματικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι σημαίνει Apple εν έτει 2015:

– Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014, η Apple πούλησε 74,5 εκατομμύρια iPhones και κέρδισε 18 δισεκατομμύρια δολάρια, στο πιο κερδοφόρο τρίμηνο της επιχειρηματικής ιστορίας (!).

– Από το 2006 μέχρι σήμερα, η Apple κατάφερε να βρεθεί από την 159η θέση της λίστας Fortune 500 στην 5η.

– Η Apple έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από οποιαδήποτε εταιρεία στη φετινή λίστα Fortune 500 (καθαρό εισόδημα 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και τη μεγαλύτερη αγοραία αξία (πάνω από 700 δισεκατομμύρια δολάρια).

Συμπερασματικά, αν και πολλοί είχαν τις αμφιβολίες τους όταν ο Τιμ Κουκ διαδέχθηκε τον θρυλικό συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης.