Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον 29χρονο CFO της Kraft Heinz, David Knopf

Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον 29χρονο CFO της Kraft Heinz, David Knopf

Από την Goldman Sachs και την 3G Capital του Γουόρεν Μπάφετ, στο τιμόνι των οικονομικών της Kraft Heinz, μόλις στα 29 του. 

Ο αμερικανικός γίγαντας των ειδών διατροφής Kraft Heinz μόλις διόρισε τον νεότερο οικονομικό διευθυντή στην ιστορία του, τον 29χρονο David Knopf.

Οι δημιουργοί της διάσημης Heinz ketchup δήλωσαν ότι ο Knopf θα αντικαταστήσει τον 42χρονο Paulo Basilio από τον Οκτώβριο. Ο Basilio θα παραμείνει στο δυναμικό της εταιρείας ως πρόεδρος  στις ΗΠΑ.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η αναταραχή στην ηγεσία είναι μια προσπάθεια να αναζωογονηθούν οι πωλήσεις καθώς εταιρείες όπως η Kraft υποφέρουν όσο οι καταναλωτές τα απορρίπτουν και στρέφονται ολοένα και περισσότερο υπέρ των φρέσκων συστατικών.

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον David Knopf:

  • Ο Knopf είναι ο μικρότερος CFO στην ιστορία της Kraft

Ο David Knopf είναι μόλις 29 ετών και ο νεότερος από τους νεότερους CEO της λίστας Fortune 500: ο Mark Zuckerberg του Facebook, ο οποίος είναι 33 ετών, και ο Keith Cozza, ο 37χρονος προϊστάμενος της Icahn Enterprises συμπληρώνουν την τριάδα.
Ωστόσο, δεν είναι ο νεότερος άνθρωπος που θα γίνει ποτέ CFO μιας μεγάλης εταιρείας. Ο Joshua Kobza είχε αυτή τη θέση στην Brands International σε ηλικία 28 ετών το 2013 και ο Nolan Watson έγινε CFO στη Silver Wheaton το 2006 μόλις στα 26 του.

  • Ο Knopf αποφοίτησε από το Princeton και εργάστηκε σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια
  • davi-knopf-cfo-kraft-heinz.png

Σύμφωνα με τοLinkedIn προφίλ του Knopf, αποφοίτησε το Πανεπιστήμιο του Princeton το 2010 και πήγε να εργαστεί ως αναλυτής επενδυτικής τραπεζικής για την Goldman Sachs. Στη συνέχεια προσχώρησε στην Onex για ένα χρόνο ως Συνεργάτης Ιδιωτικού Μετοχικού Κεφαλαίου πριν μετακομίσει στην εταιρία ιδιωτικών μετοχών 3G Capital το 2013.
Το 2017, ο Knopf απέκτησε μια θέση στον κατάλογο Forbes 30 Under 30 Finance για τον ρόλο του στην εξαγορά της Burger King ύψους 11 δισ. δολαρίων για τη συγχώνευση της Heinz με την Kraft ύψους 45 δισ. δολαρίων.

  • Ο Knopf εντάχθηκε στο Kraft Heinz το 2015

Ο Knopf εντάχθηκε στην Kraft Heinz τον Ιούλιο του 2015, καθώς οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν. Διετέλεσε αντιπρόεδρος οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 οπότε και ανέλαβε τον ρόλο της επίβλεψης του brand Planets Nut Kraft Heinz, η οποία χρηματοδοτείται από την 3G Capital και τον φημισμένο επενδυτή Warren Buffet.