Τριετές πλάνο επενδύσεων 8 εκατ. ευρώ από την Ικτίνος Ελλάς

Τριετές πλάνο επενδύσεων 8 εκατ. ευρώ από την Ικτίνος Ελλάς

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία, στα επίπεδα με το 2015 ο κύκλος εργασιών.

Για την πορεία της εταιρείας, τις επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν και για την πρόθεση της εταιρείας, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, να προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση 2017 τη διανομή μερίσματος χρήσης 2016, λόγω ορθολογικότερης διαχείρισης, ενημέρωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ικτίνος Ελλάς ΑΕ, μετά τη λήξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης και σε απάντηση επί ερωτημάτων από πλευράς μετόχων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος γνωστοποίησε στους μετόχους της εταιρείας, ότι «για το 2016, ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων, για το 2016, θα παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση. Αναφορικά με τις επενδύσεις, η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει ένα τριετές επενδυτικό πλάνο, συνολικού ποσού περίπου 8 εκατ. ευρώ, που αφορά εξαγορά εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρου στην περιοχή της Δράμας, καθώς και αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για τα λατομεία της εταιρείας. Η επένδυση αυτή θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητά της, με στόχο την κάλυψη της διαρκούς αυξανόμενης ζήτησης των μαρμάρων της.

Ήδη, η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες για την επεξεργασία (facon) με άλλες μονάδες επεξεργασίας, ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ζήτησης των μαρμάρων». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη ΓΣ αποφασίστηκε η έγκριση αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας, μέσω του ΧΑ, με τους εξής ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις:

Διάρκεια για την οποία χορηγείται η έγκριση: 12 μήνες.

Ανώτατο όριο τιμής μετοχής στην οποία μπορεί να γίνει η απόκτηση: 6,00 ευρώ.

Κατώτατο όριο τιμής μετοχής στην οποία μπορεί να γίνει η απόκτηση: 0,40 ευρώ.

Μέγιστος αριθμός μετοχών που μπορεί να αποκτηθούν: Μέχρι το 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (του συνολικού αριθμού των μετοχών).

Η εταιρεία έχει αγοράσει ήδη 175.849 μτχ, βάσει των προηγούμενων αποφάσεων. Όλα τα ειδικότερα θέματα που δεν ορίζονται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης, (όπως, ενδεικτικά, προσδιορισμός διαδικασίας και τρόπου κτήσης των ιδίων μετοχών, προσδιορισμός χρόνου και τρόπου επαναδιάθεσης των ιδίων μετοχών σε μετόχους της εταιρείας, κλπ), θα καθοριστούν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, τηρουμένων, σε κάθε περίπτωση, των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, εγκρίθηκε, επίσης, η διανομή κερδών προηγουμένων ετών (2013-2014) ποσού 0,0298154146 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία κατέχει 175.849 ίδιες μετοχές, κατά την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το μέρισμα που αντιστοιχεί σε αυτές προσαυξάνει το μέρισμα των λοιπών μετοχών. Συνεπώς, το συνολικό μεικτό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,03 ευρώ.
Από το εν λόγω ποσό μερίσματος, παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 10%. Κατά συνέπεια, το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,027 ευρώ. Το καταβαλλόμενο μέρισμα θα προσαυξηθεί από το μέρισμα που αντιστοιχεί από τυχόν μελλοντικές αγορές ιδίων μετοχών.

Η αποκοπή θα γίνει τη Δευτέρα 20/03/2017. Δικαιούχοι θα είναι οι κάτοχοι των μετοχών στη λήξη της συνεδρίασης την Τρίτη 21/03/2017 και η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/03/2017. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, με νεότερη ανακοίνωσή της, θα ενημερώσει για το ακριβές καθαρό ποσό της διανομής κερδών ανά μετοχή, καθώς και για τον τρόπο πληρωμής.