Τριγμοί στην κυβέρνηση: Αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας

Τριγμοί στην κυβέρνηση: Αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας

Η επίμαχη διάταξη που είχε αναδείξει πρώτο το NEWS 247 καταψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ και την αντιπολίτευση.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Την καταψήφιση της διάταξης για την φορολόγηση της ελληνικής μπύρας – που είχε αναδείξει πρώτο το NEWS 247 πέτυχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους και είπαν “όχι” στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.

Η ρύθμιση δεν πέρασε καθώς έλαβε τη στήριξη μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν συνολικά 155 βουλευτές. Σημειώνεται, πάντως, ότι η επίμαχη διάταξη δεν τέθηκε σε ονομαστική αλλά σε δια βοής ψήφιση όπου υπολογίζεται ο αριθμός των μελών της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια» είπε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, Γεράσιμος Μπαλαούρας. Να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος ο Πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση ενός άρθρου που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της ελληνικής ζυθοποιίας. Ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει μάλιστα ότι η ρύθμιση δεν αποτελούσε προαπαιτούμενο της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη προέβλεπε αύξηση του ισχύοντος συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπύρα η οποία παράγεται από μικρά ζυθοποιία των οποίων η συνολική παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.

Πηγή: news247.gr