“Τρύπα” 54 εκατ. δολαρίων στα έσοδα της Air France μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

“Τρύπα” 54 εκατ. δολαρίων στα έσοδα της Air France μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις
A picture taken on November 14, 2015 shows the Eiffel Tower with its lights turned off following the deadly attacks in Paris. Islamic State jihadists claimed a series of coordinated attacks by gunmen and suicide bombers in Paris that killed at least 129 people in scenes of carnage at a concert hall, restaurants and the national stadium. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD (Photo credit should read ALAIN JOCARD/AFP/Getty Images)

Για τις ημέρες των Χριστουγέννων, η πόλη του Φωτός έχει κατά 13% λιγότερες κρατήσεις σε σχέση με το έτος 2014.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ζημίωσαν σημαντικά τη γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, τα έσοδα της για τον μήνα Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 50 εκατ. ευρώ.

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος Air France-KLM ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά τον αριθμό των επιβατών, ωστόσο ο αντίκτυπος θα πρέπει να είναι «πολύ περιορισμένος». Μάλιστα, το τρομοκρατικό χτύπημα φαίνεται να επισκίασε την ανοδική πορεία της εύθραυστης οικονομίας της Γαλλίας, την ώρα που η χώρα επέστρεφε στην ανάπτυξη ύστερα από μια μακρά περίοδο στασιμότητας. Ειδικότερα, η οικονομία της αυξήθηκε 0,3% κατά το τρίμηνο, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,1% το τρέχον έτος.

«Ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα μέρη αναψυχής έχουν πληγεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα», δήλωσε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας.

Ο τουρισμός είναι η νούμερο ένα βιομηχανία του Παρισιού: μόνο την περσινή χρονιά η χώρα είχε έσοδα 21 δισ. δολάρια από τους 46 εκατ. επισκέπτες στην πόλη, ενώ περίπου 500.000 θέσεις εργασίας βασίζονται σε αυτόν.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι ο αριθμός των πελατών στα ξενοδοχεία έχει μειωθεί κατά 20% και στα εστιατόρια κατά 10%. Ακόμη, οι ακυρώσεις των πτήσεων κατά την εβδομάδα των επιθέσεων αυξήθηκαν 21%, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του προηγούμενου έτους.

Από την άλλη, οι κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων για την πόλη του Φωτός δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς αναμένονται να είναι μειωμένες κατά 13% σε σχέση με την περσινή χρονιά.