Τρεις ελληνικές startups στο γαλλικό δίκτυο Mazinnov

Τρεις ελληνικές startups στο γαλλικό δίκτυο Mazinnov

Στόχος του δικτύου είναι να μείνουν οι Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα και παράλληλα να έχουν κι ένα παράθυρο στο εξωτερικό.

Γιορτή καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας έγινε χτες βράδυ στη γαλλική πρεσβεία, η οποία φιλοξένησε τους εμπνευστές και πρωτεργάτες τριών ελληνικών startups, που αναδείχθηκαν από τα ελληνικά πανεπιστήμια και υποστηρίχθηκαν από το ξεκίνημά τους από το γαλλικό δίκτυο Mazinnov (Μαζί-Καινοτομούμε).

«Σκοπός μας είναι να μείνουν οι Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά να έχουν κι ένα παράθυρο στο εξωτερικό. Εμείς τους προσφέρουμε αυτό το παράθυρο στη Γαλλία», δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας και εμπνευστής του δικτύου Mazinnov, Κριστόφ Σαντεπί.

Οι τρεις startups «εκκολάφθηκαν» μέσα στο φοιτητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Mindspace, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015 από φοιτητές και αποφοίτους των Ελληνικών πανεπιστημίων τεχνολογικής κατεύθυνσης και έκαναν τα πρώτα τους βήματα προς την επιχειρηματικότητα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Γάλλος πρέσβης και ο μάνατζερ του δικτύου Mazinnov, Ολιβιέ Ντοβέρν, έγινε η παρουσίαση των τριών startups που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα προετοιμασίας του Mindspace μετά από οκτώ μήνες εκπαίδευσης, σεμιναρίων και συμβουλευτικής από έμπειρους μέντορες.

«Η Γαλλική πρεσβεία στηρίζει την καινοτομία με το δίκτυο Mazinnov. Σήμερα, φιλοξενούμε στην πρεσβεία τους τρεις φιναλίστ του Mindspace που τους βοήθησε να μεγαλώσουν και να περάσουν από την ιδέα και το όνειρο στην υλοποίησή του», δήλωσε ο γάλλος πρέσβης.

Οι τρεις ομάδες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς και είναι:

* Η Parity, μια fintech startup, που «έχει αναπτύξει ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία συνδέει ιδιώτες επενδυτές και funds με έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την παρέχει σε επενδυτικές εταιρίες και πιστωτικά ιδρύματα».

* Η Hireflows, η οποία «δίνει λύση στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό να βρίσκει τον κατάλληλο υποψήφιο για κάθε θέση, με ακρίβεια εύκολα και γρήγορα».

* Η τρίτη είναι η Palette Dentals, η οποία «αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα οδοντιατρικής φροντίδας με όραμα των ανθρώπων της να στείλουν οδοντόκρεμες σε περιοχές του κόσμου όπου το προϊόν αυτό αποτελεί είδος πολυτελείας».

Η Parity θα έχει την ευκαιρία, μετά την επιτυχία της σε διαγωνισμό στη Γαλλία, να επισκεφθεί τον Μάρτιο το Παρίσι για να ανακαλύψει τη γαλλική αγορά και να διερευνήσει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη χώρα αυτή.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς από την Enterprise Greece, τον ΣΕΒ, την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank.

«Η αποψινή βραδιά μας αποτυπώνει το πνεύμα του δικτύου Mazinnov. Προωθούμε μαζί τη νεανική επιχειρηματικότητα, Έλληνες και Γάλλοι startupers. Εμείς στη γαλλική πρεσβεία δίνουμε ένα παράθυρο στους νέους Έλληνες επιστήμονες και επίδοξους επιχειρηματίες στη Γαλλία, δημιουργώντας επαφές με την αγορά, χτίζοντας συνέργειες, δουλεύοντας μαζί», είπε ο Κριστόφ Σαντεπί, συνοψίζοντας τη σημασία της βραδιάς που έληξε με πάρτι στην πρεσβευτική κατοικία.