Τρεις λόγοι που τα κρυπτονομίσματα καταρρέουν

Τρεις λόγοι που τα κρυπτονομίσματα καταρρέουν

Τι συμβαίνει και μέσα σε μια εβδομάδα χάνουν ως και το ένα τρίτο της αξίας τους;

Οι παλιές…κακιές ημέρες επέστρεψαν. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κατρακυλούν και κανείς δεν γνωρίζει πού θα φτάσουν. Ακόμη, και το ισχυρό Bitcoin  έπεσε κάτω από τα 6.000 δολάρια αυτή την εβδομάδα, ενώ τη Δευτέρα υποχώρησε κάτω από τα 4.500 δολάρια, χάνοντας το ένα τρίτο της αξίας του σε μία εβδομάδα.

Γιατί όμως; Τρία πρόσφατα συμβάντα ενδέχεται να εξηγήσουν την τρέχουσα κατάρρευση: Το πρώτο αφορά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Παρασκευή, η οποία ανέφερε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης δύο «Αρχικών Προσφορών Νομίσματος» (ICO) παραβίασαν το νόμο με την πώληση τίτλων χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα να πρέπει τώρα να καταβάλουν αποζημίωση και πρόστιμο.

Υπάρχει μία ακόμη πιθανή εξήγηση για την πτώση των τιμών στα κρυπτονομίσματα κι αυτή είναι η πτώση του Bitcoin την περασμένη εβδομάδα, η οποία και επηρέαση τη διεθνή αγορά.

Η τρίτη πιθανή εξήγηση είναι ότι οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων έχουν ανησυχήσει με τα άσχημα νέα από τους κατασκευαστές τσιπ των Nvidia και Advanced Micro Devices, σχετικά με τις απότομες πτώσεις πωλήσεων για τον εξοπλισμό των κρυπτονομισμάτων. Οι μειώσεις των πωλήσεων δείχνουν ότι το ενδιαφέρον έχει μειωθεί και είναι απίθανο να σημειώσει άνοδο σύντομα.

Φυσικά, είναι πιθανό ο συνδυασμός και των τριών παραπάνων γεγονότων να τάραξαν την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τέλος, υπάρχει και μία ακόμη πιθανή εξήγηση κι αυτή είναι ότι όλη η ιδέα των κρυπτονομισμάτων είναι μία φούσκα. Αυτή είναι και η άποψη του ειδικού σε θέματα τεχνολογίας, Sam Gellman ο οποίος, μέσω tweets, τόνισε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει απορροφήσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια, χωρίς όμως να έχει αποδόσει πολλά στους επενδυτές.