Τρεις μεγάλες ιδέες για τη νέα χρονιά από την επόμενη γενιά ισχυρών γυναικών

Τρεις μεγάλες ιδέες για τη νέα χρονιά από την επόμενη γενιά ισχυρών γυναικών
Τι ακούστηκε στην συνάντηση Most Powerful Women Next Gen Summit (Σύνοδος της Επόμενης Γενιάς των Πιο Ισχυρών Γυναικών) του Fortune.

της Anne Sraders

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ η συνάντηση Most Powerful Women Next Gen Summit (Σύνοδος της Επόμενης Γενιάς των Πιο Ισχυρών Γυναικών) του Fortune και κάποιες από τις ιδέες που συζητήθηκαν εκεί ίσως μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμερικανική επιχειρηματική ζωή.

Η συντάκτρια του Fortune Ellen McGirt συντόνισε μία συζήτηση αναφορικά με την οικοδόμηση δικτύων για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Ιδού τρεις κρίσιμες προτάσεις:

Τολμήστε να είστε ευάλωτη

Η Vivianne Castillo, ερευνήτρια σχεδίασης στη Salesforce και ψυχοθεραπεύτρια, συστήνει να εκφράζετε τα συναισθήματα που μπαίνουν εμπόδιο στην καινοτομία. Τέτοια συναισθήματα είναι π.χ. ο φόβος ή η ντροπή. «Δίνουμε υπερβολική έμφαση σε οτιδήποτε υποτίθεται ότι δεν διαθέτουμε, με αποτέλεσμα τα σχετικά ερωτήματα – εάν π.χ. διαθέτουμε αρκετή επιρροή – να μας απασχολούν συνεχώς και να μας ‘γονατίζουν’».

Αντί να δίνουμε προτεραιότητα στην επαγγελματική και υλική επιτυχία έναντι της συναισθηματικής, σωματικής και ψυχικής υγείας, η Castillo προτείνει να είμαστε ευάλωτοι. «Το να είσαι ευάλωτη και διαφανής είναι ίσως ένα από τα πιο θαρραλέα πράγματα που μπορείς να κάνεις» τόνισε.

Προωθήστε ενεργά την ποικιλομορφία

Πριν από 17 χρόνια δεν υπήρχαν γυναίκες διαιτητές ή σκάουτερ στο αμερικανικό football. Αυτό δεν άρεσε στην Samantha Rapoport, διευθύντρια ανάπτυξης στη διοργανώτρια αρχή National Football League. «Υπερηφανευόμαστε που το 45% των θεατών είναι γυναίκες – η απουσία αυτή ήταν πρόβλημα και έπρεπε να λυθεί» είπε.

Η Rapoport συνέβαλε στη δημιουργία του φόρουμ Careers & Football της NFL – μιας ετήσιας συνάντησης όπου 50 γυναίκες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στη λίγκα συναντούν προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και ιδιοκτήτες ομάδων. Για να συμβεί αυτό, η ίδια και οι συνάδελφοί της ρώτησαν ευθέως κορυφαίους προπονητές γιατί δεν υπήρχαν γυναίκες συνάδελφοί τους. Εν τέλει, το γεγονός αυτό οδήγησε στην πρόσληψη πολλών γυναικών στα γήπεδα του αμερικανικού football.

Δημιουργήστε ευκαιρίες για όλους

Η Krish O’Mara Vignarajah είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Lutheran Immigration and Refugee Service, και πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για τη θέση του κυβερνήτη στο Μέρυλαντ. Η αποστολή της οργάνωσής της – η παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες – απέκτησε ιδιαίτερη κρισιμότητα πέρυσι το καλοκαίρι, όπως λέει η ίδια, όταν κορυφώθηκε η κρίση με την απόσπαση των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

«Έμαθα να αγαπάω και να αξιοποιώ την ταυτότητά μου ως γυναίκα, ως έγχρωμη, ως μετανάστρια και ως μητέρα» επεσήμανε. «Μαζί, θα αλλάξουμε τον κόσμο επειδή αυτό πρέπει να κάνουμε».