Τρεις νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε μια μέρα στην Ελλάδα- Στους 25 συνολικά

Τρεις νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε μια μέρα στην Ελλάδα- Στους 25 συνολικά
Παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της «Παπαστράτος», σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ/SOTIRIS KYPRAIOS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας 46χρονος από την Ξάνθη, ένας 64χρονος από την Δαμασκηνιά και ένας 70χρονος από την Αθήνα νικήθηκαν από τον κορονοϊό.

Ακόμα ένα θύμα από τον κορωνοϊό μετράει η χώρα μας. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έφυγε από την ζωή ένας κάτοικος της πόλης 70 ετών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μάλιστα με κορωνοϊό νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Ο δεύτερος θάνατος ήταν ένας 64χρονος άνδρα από την περιοχή της Δαμασκηνιάς στην Καστοριά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 64χρονος  πριν λίγες ημέρες είχε ανακάμψει λίγο αλλά τελικά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κατέληξε. Πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του. Ο 64χρονος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  για  8-9 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα Πέμπτη είχαμε και δεύτερο νεκρό στην Ξάνθη από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον στρατιωτικό του Δ’ Σ.Σ. που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορωνοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Είναι ο δεύτερος νεκρός από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Την Τετάρτη έγινε γνωστός ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο. Ο ορεινός οικισμός μάλιστα της Ξάνθης τέθηκε σε καραντίνα υψηλού κινδύνου για 14 ημέρες και οι κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η μάχη με τον κορωνοϊό

78 νέα κρούσματα
821 κρούσματα συνολικά
134 νοσηλευόμενοι
53 διασωληνωμένοι
67 έτη η μέση ηλικία των διασωληνωμένων
25 θάνατοι
19 άνδρες, 4 γυναίκες τα θύματα
36 άτομα εξιτήριο
10.000 εργαστηριακοί έλεγχοι