Τρεις παρανοήσεις σχετικά με τη «συγχώνευση» του Ethereum που θα επηρεάσει την προσφορά και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό του

Τρεις παρανοήσεις σχετικά με τη «συγχώνευση» του Ethereum που θα επηρεάσει την προσφορά και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό του
ethereum Photo: pixabay.com

της Taylor Locke

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το πιο ευρέως διαδεδομένο blockchain στον κόσμο πλησιάζει σε μια τεράστια αναβάθμιση που θα αλλάξει την υποδομή του και θα το κάνει πιο ενεργειακά αποδοτικό – αλλά κυκλοφορούν μερικές λανθασμένες αντιλήψεις που πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές.

Σε μια πολυαναμενόμενη αναβάθμιση που ονομάζεται «συγχώνευση», το Ethereum σχεδιάζει να μεταβεί από ένα μοντέλο απόδειξης εργασίας σε ένα μοντέλο απόδειξης μεριδίου.

Ο στόχος της συγχώνευσης είναι να καταστήσει το Ethereum πιο επεκτάσιμο, ασφαλές και βιώσιμο. Σε τελική ανάλυση, εάν συμβεί όπως έχει προγραμματιστεί, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα καταστεί παρωχημένη, γεγονός που θα μείωνε σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ethereum και θα μείωνε πιθανότατα και την προσφορά του, επειδή αναμένεται να δημιουργούνται λιγότερα νομίσματα. Η ασφάλεια του blockchain έναντι πιθανής επίθεσης υποτίθεται ότι θα βελτιωθεί και οι θεσμικές επενδύσεις στο δίκτυο Ethereum αναμένεται να αυξηθούν.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες παρανοήσεις γύρω από τη συγχώνευση που είναι ανακριβείς. Ίσως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι είναι αλήθεια και τι όχι.

Ιδού τρεις κοινές παρανοήσεις.

Η συγχώνευση δεν θα δημιουργήσει ένα «νέο» κρυπτονόμισμα Ethereum

Μια μεγάλη παρανόηση είναι ότι το Ethereum θα έχει ένα «νέο» νόμισμα μετά τη συγχώνευση. Αυτό είναι ανακριβές, είπε στο Fortune ο προγραμματιστής του Ethereum, Tim Beiko. Το κρυπτονόμισμα του Ethereum, Ether (ETH), θα παραμείνει το ίδιο.

Στο παρελθόν, η συγχώνευση αναφερόταν ως “Ethereum 2.0” ή “Eth2”. Όμως, τον Ιανουάριο, το Ίδρυμα Ethereum και οι βασικοί προγραμματιστές του blockchain ανακοίνωσαν ότι αυτή η επισήμανση θα καταργηθεί σταδιακά, καθώς πολλοί απατεώνες προσπαθούσαν να πείσουν τους χρήστες ότι θα υπήρχε ένα νέο κρυπτονόμισμα “Eth2” ξεχωριστό από το ETH, το οποίο είναι ψευδές.

Η συγχώνευση δεν θα μειώσει την προμήθεια που παρακρατεί το Ethereum

Μια άλλη παρανόηση είναι ότι η συγχώνευση θα μειώσει τα τέλη συναλλαγής του Ethereum. Αυτό είναι επίσης ανακριβές, είπε ο Beiko.

Η συγχώνευση θα μετατοπίσει μόνο το Ethereum από ένα μοντέλο απόδειξης εργασίας σε ένα μοντέλο απόδειξης μεριδίου.

Το Ethereum βασίζεται επί του παρόντος σε ένα μοντέλο απόδειξης εργασίας, στο οποίο οι εξορύκτες πρέπει να ολοκληρώσουν πολύπλοκα παζλ για να επικυρώσουν τις συναλλαγές και να δημιουργήσουν νέα νομίσματα. Αυτή η διαδικασία απαιτεί τεράστια ποσότητα υπολογιστικής ισχύος και συχνά επικρίνεται λόγω των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων.

Με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση, το Ethereum μεταβαίνει στην απόδειξη μεριδίου, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επικυρώνουν τις συναλλαγές ανάλογα με τον αριθμό των νομισμάτων που συνεισφέρουν.

Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για το πότε θα γίνει η συγχώνευση

Παρά τις διάφορες εικασίες, δεν υπάρχει ακόμη επίσημο χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση, είπε ο Beiko.

Κάποιοι προβλέπουν ότι μπορεί να συμβεί αυτό το καλοκαίρι, αλλά είναι σημαντικό να πιστεύουμε μόνο τις δηλώσεις του Ιδρύματος Ethereum σχετικά με τον επιβεβαιωμένο χρόνο. Όπως λέει ο Beiko, «είναι πιθανό να προκύψουν απάτες και ψεύτικες ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες».

Το άγνωστο χρονοδιάγραμμα οφείλεται στο πόση προετοιμασία απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση. Σε τελική ανάλυση, η επιτυχία της συγχώνευσης είναι μεγάλη υπόθεση, επειδή υπάρχουν πολλά διακυβεύματα – συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου χρηματικού ποσού – που βασίζονται στο Ethereum.

Πηγή: fortune.com