Τρεις startups στο δίκτυο Business Angels του ΕΒΕΑ

Τρεις startups στο δίκτυο Business Angels του ΕΒΕΑ
Εξωτερική άποψη του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Αμερικής 8), κατά τα εγκαίνια της λειτουργίας του ως Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Αθήνα, τη Δευτέρα 29 Μαϊου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μέλη του Δικτύου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προτάσεις και έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις για την προτεινόμενη τους ιδέα.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η παρουσίαση νεοφυών σχημάτων στο BANG του ΕΒΕΑ για το έτος 2017.

Ο Επικεφαλής του BANG και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά «καλωσορίζουμε το νέο μας όνομα που εκφράζει και τη νέα μας πορεία για το 2018 στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Αναπτύσσουμε το δίκτυό μας στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, καταγράφουμε την επενδυτική στρατηγική των Αγγέλων μας και διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με τις θερμοκοιτίδες, τους επιταχυντές και τους άλλους φορείς του οικοσυστήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό για να μπορέσουμε εν τέλει να επιτελέσουμε τον στόχο μας. Να στηρίξουμε, δηλαδή, τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους, με χρηματοδότηση, δικτύωση και ενεργητικό mentoring».

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚεΜΕ/BANG, Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις εσωτερικής οργάνωσης και εξωστρέφειας του BANG που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017. Ο κ. Παλάσκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες προώθησης του θεσμού των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην Ελλάδα με δράσεις θεσμικής κατοχύρωσής του, ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών και το άνοιγμά του BANG στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων Ε.Α. σε επιλεγμένους νομούς αρχικά, και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν 3 επενδυτικές προτάσεις σε 10 Αγγέλους του Δικτύου και συγκεκριμένα:

1. Ardustech (κ. Βασίλης Σιώρος – κ. Άκης Καπέτας, photo 3): Αφορά την παραγωγή ελαιόλαδου σε στερεή μορφή (πούδρα), χωρίς να αλλάξει η χημική σύσταση του ελαιολάδου αλλά ούτε και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη καινοτόμων συστατικών τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, τα οποία προέρχονται από την πλούσια ελληνική αγροτική κληρονομιά (http://www.ardustech.com).

2. Anastazio-Jewellery (κ. Αναστάσιος Κωτσόπουλος, photo 4): Ανερχόμενο brand κοσμημάτων με μοναδικότητα στη σχεδίαση, υψηλή αισθητική και ποιότητα (http://www.anastazio-jewellery.com).

3. Alkman-Medical (κ. Γλυκοφρύδης – κ. Παππάς, photo 5): Επικεντρώνεται στην έρευνα, το σχεδιασμό, την κατασκευή καινοτόμων θεραπευτικών ιατρικών συσκευών.

Τα μέλη του Δικτύου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προτάσεις, έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις για την προτεινόμενη τους ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων/υπηρεσιών κ.α. Παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.

Τα pitch decks των ομάδων έχουν αποσταλεί στους Επιχειρηματικούς Άγγελους και αναμένουμε τις πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν, όμως, το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην Χώρα μας.