Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο από την κακοκαιρία και υλικές ζημιές (Εικόνες και βίντεο)

Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο από την κακοκαιρία και υλικές ζημιές (Εικόνες και βίντεο)
Συνεργία του δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι πτώσεις μεγάλων δέντρων στο Νέο Ηράκλειο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο. Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μια σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου η κακοκαιρία που σάρωσε το πρωί της Τρίτης την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Συνεργία του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα από το δρόμο που προκάλεσε η νεροποντή στο Νέο Ηράκλειο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο. Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Πεσμένα δέντρα στο Νέο Ηράκλειο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο. Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 150 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική, ενώ 25 συνεργεία με 50 πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους .

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το Λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Πεσμένα δέντρα και κολώνα της ΔΕΗ πάνω σε αυτοκίνητο στο Νέο Ηράκλειο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο. Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιες περιοχές χτύπησε η κακοκαιρία

Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο ξύπνησαν από τη δυνατή νεροποντή που «χτύπησε» την Αττική τα ξημερώματα και είδαν τα αυτοκίνητά τους κατεστραμμένα από δέντρα που έπεσαν, τα σπίτια τους να έχουν ζημιές, σκεπές να έχουν ξηλωθεί, θερμοσίφωνες από τις ταράτσες να έχουν πέσει στους κήπους.

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε στις 06:00 παρά και κράτησε μέχρι περίπου τις 07:00.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μαρούσι από τη συμβολή με την Πλαπούτα και στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι σύμφωνα με την εικόνα που έχει η περιφέρεια, οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι στο Νέο Ηράκλειο.

«Ευτυχώς οι καταστροφές είναι υλικές. Υπήρχαν πάνω από 150 δέντρα τα οποία εκριζώθηκαν και έπεσαν».

Σχετικά με τις καταστροφές στο ηλεκτροδοτικό και υδροδοτικό δίκτυο στην περιοχή, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς και κάνουν ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών. Το μέγεθος των ζημιών φαίνεται από τις μαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.