Τρίτη ημέρα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Τρίτη ημέρα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας
Ìáýñïò ï ïõñáíüò ðÜíù áðü ôçí Áêñüðïëç áðü ôçí Ýíôïíç âñï÷üðôùóç óôçí ÁôôéêÞ, ÊõñéáêÞ 29 Éïõëßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που συνεχίζει να βρίσκεται βορειοδυτικά της Ελλάδας, πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει σήμερα, για τρίτη μέρα, εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα είναι:

– Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη και Κρήτη.

– Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Αν. Πελοποννήσου και της Αν. Στερεάς θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

– Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς και της Αν. Πελοποννήσου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.