«Τρίζει» η καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον – «Θα εκπλαγώ αν είναι πρωθυπουργός ως τα τέλη της εβδομάδας»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκθεση που αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη θα περιέχει εξαιρετικά βαρείς ισχυρισμούς και αποκαλύψεις που μπορεί να καταστούν καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης «party gate».

Σε μέλη της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένη με την προστασία της Ντάουνινγκ Στριτ και του Διπλωματικού σώματος έχει επεκταθεί η έρευνα της για το «party gate» του Μπόρις Τζόνσον, τα δε πορίσματα της έρευνας σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση της Σου Γκρέι που αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη θα περιέχει εξαιρετικά βαρείς ισχυρισμούς και αποκαλύψεις που μπορεί να καταστούν καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph, στο πλαίσιο της ερεύνά της, η ανώτατη κρατική λειτουργός έχει πάρει «κατάθεση» από τον Μπόρις Τζόνσον, συμβούλους του και κρατικούς υπαλλήλους, είχε δε πρόσβαση και στο επίσημο πρωθυπουργικό ημερολόγιο.

Όσον αφορά στη σπουδαιότητα του υλικού που περιλαμβάνεται στην έκθεση Γκρέι, πηγή με γνώση της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Τeleghraph, σχετικά ερωτηθείσα, απάντησε:

«Ας το πούμε έτσι, αν ο Μπόρις Τζόνσον είναι ακόμη πρωθυπουργός στα τέλη της εβδομάδα, θα εκπλαγώ ιδιαίτερα».

Ποια είναι η Σου Γκρέι

Υπήρξε ιδιοκτήτρια παμπ και δημόσια λειτουργός. Τώρα το Γουέστμινστερ αναρωτιέται αν η Σου Γκρέι έχει πραγματικά αυτό που χρειάζεται για να «ρίξει» τον Μπόρις Τζόνσον.

Η Γκρέι, δημόσιος υπάλληλος που είχε μερικούς από τους σημαντικότερους ρόλους στα παρασκήνια στη βρετανική κυβέρνηση, έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση ενός σκανδάλου που συγκλόνισε την κυβέρνηση του Τζόνσον και έχει ήδη βάλει τους βουλευτές του σε ανταρσία. Η έκθεση της Γκρέι θα μπορούσε μέχρι και να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Μια αρχική αποκάλυψη ότι το προσωπικό του Νο. 10 πραγματοποίησε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Δεκέμβριο του 2020 εξαπέλυσε μια σειρά επιζήμιων ισχυρισμών ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του Γουάιτχολ – συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού – έκαναν ή παρευρέθηκαν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία τα τελευταία δύο χρόνια, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να επισκεφθούν, ακόμη και να θάψουν, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς η χώρα ήταν σε καθεστώς lockdown.

Το τελευταίο πλήγμα για τον Τζόνσον είναι ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του τον Μάιο του 2020 στο οποίο ζήτησε συγγνώμη για την παρουσία του, ενώ επέμενε ότι νόμιζε ότι ήταν μια εκδήλωση εργασίας. Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πρώην επικεφαλής σύμβουλός του, ισχυρίστηκε τώρα ότι προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι η εκδήλωση δεν πρέπει να συνεχιστεί, κάτι που ο Τζόνσον με τη σειρά του αρνείται.

Η Σου Γκρέι καλείται να αποφασίσει για αυτό το σκάνδαλο. Έχει όμως μια από τις πιο ιδιαίτερες φήμες από κάθε δημόσιο υπάλληλο στη χώρα.