Η τρόικα αναβάλλει την επιστροφή στην Αθήνα

Η τρόικα αναβάλλει την επιστροφή στην Αθήνα

Ορατό το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Παράταση παίρνει το νέο «θρίλερ» σχετικά με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, καθώς, όπως μεταδίδει με τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters, η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, αφού «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις προτού μεταβεί εκεί η τρόικα», δήλωσε πάντως Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος», απαντά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας πριν από το Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση έχει ήδη υποχωρήσει στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο ξεκίνησε από τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ανέβηκε στο 1 δισ. ευρώ και έχει φτάσει στο 1,5 δισ., με την Τρόικα να επιμένει για να βρεθεί συμβιβασμός στο 1,8 δισ. ευρώ. Επίσης η τρόικα δεν έχει δώσει το πράσινο φως για τη φορολόγηση των ακινήτων, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η κατάθεσή του σχετικού νομοσχεδίου. Σημειώνεται ότι πάλι λόγω διαφωνίας της τρόικας δεν έχει κατατεθεί ακόμη το νομοσχέδιο του κ.Γιάννη Βρούτση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Λύση δεν έχει βρεθεί ούτε για την Αμυντική Βιομηχανία για την οποία η κυβέρνηση επιμένει στη δική της θέση.

Διαβάστε ακόμη: Ήξεις – αφίξεις για την τρόικα