Η τρόικα ξανά στο υπουργείο Οικονομικών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα συνάντηση με τον Γκίκα Χαρδούβελη και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Νέα συνάντηση- τη δεύτερη κατά σειρά- με τους επικεφαλής της τρόικας, θα έχουν, στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, που αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Πέμπτη, έχουν ήδη συναντηθεί με τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Μάκη Βορίδη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ συναντήθηκαν το πρωί με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Στη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η πρόοδος του Κτηματολογίου και το δασικό νομοσχέδιο.

Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, «όλα τα θέματα βρίσκονται σε καλό δρόμο». Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, στη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα), καθώς και οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, ως μεταβατική διαδικασία για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και τη μείωση του κόστους.

Στο «πακέτο» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα περιλαμβάνεται επίσης η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, με κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ο διαχωρισμός των δικτύων από τις εμπορικές υπηρεσίες και η θέσπιση της δυνατότητας επιλογής προμηθευτή από το σύνολο των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς θα γίνουν 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο