Τρόπαια Συμμετοχική: Αύξηση πωλήσεων και μείωση ζημιών στο εννεάμηνο

Τρόπαια Συμμετοχική: Αύξηση πωλήσεων και μείωση ζημιών στο εννεάμηνο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η μητρική εταιρεία παρουσίασε ζημίες προ φόρων 0,78 εκατ. ευρώ.

Στα 5,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Τρόπαια Συμμετοχική έναντι 5,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013.

Ο όμιλος εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών- επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων 0,47 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,99 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013. Επίσης παρουσίασε ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους 3,11 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 17,92 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η μητρική εταιρεία παρουσίασε ζημίες προ φόρων 0,78 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 22,19 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 05.09.2011, αποφασίστηκε, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.4 του κανονισμού του ΧΑ, η μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία επιτήρησης.

Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας εντάχθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο την υπέρβαση του ορίου 30% των ενοποιημένων ζημιών μετά φόρων ως προς την καθαρή θέση καθώς και την ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 06/09/2011.

Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στο ΧΑ, η διοίκηση επισημαίνει ότι ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν θα είναι σε θέση να επαναδημοσιεύσει την ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2011, πριν ολοκληρωθούν τυπικά όλες οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.