Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταθέτει η κυβέρνηση

Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταθέτει η κυβέρνηση

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης.

Την ερχόμενη Παρασκευή ορίστηκε να συζητηθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης.

Η νέα ρύθμιση έρχεται μετά το “ναυάγιο” που είχε σημειωθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τα πρόσωπα του 9μελούς Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 των εκπροσώπων των κομμάτων, όπως προβλέπεται από το σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι μετά την άκαρπη ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων, τόσο ο υπουργός Επικρατείας όσο και ο πρόεδρος της Βουλής είχαν προαναγγείλει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών χωρίς την εμπλοκή του ΕΣΡ στη διαγωνιστική διαδικασία.