Τροπολογία μείωσης των αντικειμενικών αξιών θα καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη

Τροπολογία μείωσης των αντικειμενικών αξιών θα καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη

Στόχος ο εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων δηλώνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είπε πως θα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα», δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοινώνοντας την απόφασή της να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και τον εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων.

Η τροπολογία, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενη στην πρόταση εμπιστοσύνης, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» γιατί δεν πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο λαϊκισμό.

«Αυτή τη μάχη με τον λαϊκισμό, η Ελλάδα την έχει πληρώσει ιστορικά, πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ ακριβά. Είναι η ώρα λοιπόν, λέγοντας αλήθειες, να μην διακινδύνευσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν ακόμα. Είναι ανάγκη, η Ελλάδα να πάει μπρος και όχι πίσω. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει κάτι που θέλω να επαναλάβω: “το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά”. Να πω εγώ σήμερα, πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα κραδαίνουμε το Μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αν θα πάμε μπρος ή πίσω. Ε, εμείς λοιπόν που ψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπρος», είπε η κ. Μπακογιάννη.