Τσαμάζ: «Σε αναμονή» το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη Nova

Τσαμάζ: «Σε αναμονή» το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη Nova

Για τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου ΟΤΕ μίλησε ο επικεφαλής του, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σε κατάσταση αναμονής παραμένει ο όμιλος ΟΤΕ λόγω των συνθηκών στην ελληνική αγορά, διατηρώντας ωστόσο στο ακέραιο τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για έλεγχο του κόστους και αύξηση των ταμειακών ροών.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου για το 2015, ο επικεφαλής του οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ εκτίμησε πως το 2015 αναμένεται να συνεχιστεί η σταθεροποίηση των επιδόσεών του ΟΤΕ στην Ελλάδα, τόσο στην σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία. Όπως αναφέρθηκε, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και μετά από επτά χρόνια μείωσης, τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας σημείωσαν αύξηση, καταδεικνύοντας την επιτυχημένη μεταστροφή της σταθερής τηλεφωνίας.

«Οι συνεχείς προσπάθειες για ενίσχυση της εμπειρίας του πελάτη και των προϊόντων και υπηρεσιών αποδίδουν καρπούς», σημείωσε η διοίκηση.

Ερωτηθείς για τις επιδόσεις του ομίλου στο σκέλος της συνδρομητικής τηλεόρασης, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από τη δραστηριοποίηση του ομίλου στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Παράλληλα. Εκτίμησε πως η απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από την επόμενη περίοδο θα ενισχύσουν την πλατφόρμα και θα αυξηθεί αισθητά η συνδρομητική βάση. «Πιστεύουμε στη στρατηγική μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδώσει», σημείωσε. Όσο για το ενδιαφέρον του ομίλου για τη Nova, η διοίκηση επανέλαβε ότι ο σχεδιασμός βρίσκεται σε αναμονή (on hold) λόγω των συνθηκών στην ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες περί σχεδιαζόμενου νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου, οι επικεφαλής του Οργανισμού τόνισαν πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, σε κάθε περίπτωση όπως εάν πραγματοποιηθεί νέο πρόγραμμα, αυτό θα είναι μικρότερο του προηγούμενου. Ο Οργανισμός είχε ολοκληρώσει το Δεκέμβριο του 2013 αντίστοιχο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν 1.827 εργαζόμενοι. Σήμερα ο όμιλος απασχολεί περί τους 6.800 εργαζομένους, έναντι 11.370 στο τέλος του 2009.

Τέλος, η διοίκηση επανέλαβε τη δέσμευση να επενδύει στην ανάπτυξη των υποδομών Ελλάδας και Ρουμανίας. Το CAPEX αναμένεται στα ίδια επίπεδα με το 2014, με τις επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το 2015 να εκτιμώνται σε περίπου 500 εκατ., εξαιρουμένων των πληρωμών για άδειες φάσματος.

Διαβάστε ακόμη: ΟΤΕ: Στα 53,9 εκατ. τα προσαρμοσμένα κέρδη στο Q1