Η «τσαρίνα» του Πούτιν κάνει business

Η «τσαρίνα» του Πούτιν κάνει business

Από το στίβο του αθλητισμού...στο στίβο των επιχειρήσεων.

Ο λόγος για την Ρωσίδα καλλονή, Αλίνα Καμπάγιεβα, που πλέον έχει αναλάβει τη διεύθυνση του τεράστιου ομίλου φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης «National Media Group» (NMG), ο οποίος και ιδρύθηκε το 2008 από τον Γιούρι Κόβαλτσουκ, στενό συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γιούρι Κόβαλτσουκ ήταν ένας από τους πρώτους στόχους των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τους χειρισμούς της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση, που δείχνει τις τελευταίες μέρες να αναζωπυρώνεται.

Η National Media Group έχει τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών Ren-TV και Channel 5, όπως και το 25% του Channel One, που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Ρωσία. Επίσης στον όμιλο ανήκουν η εφημερίδα Izvestia daily και ένας ραδιοφωνικός σταθμός.

423

 

Η Καμπάγιεβα έγινε παγκοσμίως γνωστή στη τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014. Η εντυπωσιακή Αλίνα ήταν από τις τελευταίες λαμπαδιδοδρόμους που μετέφεραν την φλόγα στο ολυμπιακό στάδιο, με τις φήμες να “οργιάζουν” από τότε για προνομιακή μεταχείριση της από το περιβάλλον του Πούτιν.

Άλλωστε εκτός από τις πολύ καλές της  αθλητικές επιδόσεις – έχει κερδίσει Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004- , απασχολεί κυρίως τον τύπο για τη φημολογούμενη εδώ και χρόνια σχέση της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που φέρεται να τον οδήγησε στο διαζύγιο με τη σύζυγο του μετά από πολλά χρόνια γάμου.

Η εφημερίδα Moskovski Korrespondent σε ένα δημοσίευμα της άφησε να εννοηθεί ότι ο Πούτιν πήρε κρυφά διαζύγιο για να παντρευτεί την Αλίνα Καμπάγιεβα. Αποτέλεσμα; O Ρώσος πρόεδρος να διαψεύσει τις φήμες κατηγορηματικά και η εφημερίδα να κατεβάσει «ρολά».

Η Καμπάγιεβα από τη δική της πλευρά διέψευσε όχι μόνο τις φήμες για την σχέση της με τον Πούτιν, αλλά και τις φήμες ότι έχουν αποκτήσει και παιδί.