Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο υπάρχουν ανοιχτά θέματα

Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο υπάρχουν ανοιχτά θέματα
ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ epa06879655 Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu attends the 'Nato Engage' forum on the sidelines of the NATO Summit in Brussels, Belgium, 11 July 2018. NATO member countries' heads of states and governments gather in Brussels on 11 and 12 July 2018 for a two days meeting. EPA/TATYANA ZENKOVICH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε ξανά για αποστρατιωτικοποίηση νησιών 

Αναφορά ξανά στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας παράλληλα στο άρθρο του Economist.

Όπως μεταδίδεταιι, ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «θέλουν να έχουν την Τουρκία υπό τον έλεγχό τους γι’ αυτό κι αυτά τα πρωτοσέλιδα. Τα ίδια επιχείρησαν να κάνουν στον Όρμπαν». 

Αναλυτικά ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι:

«Αυτοί στο εξωτερικό θέλουν την Τουρκία να είναι αδύναμη και ανίσχυρη και όσοι θέλουν να ελέγχουν την Τουρκία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βάζουν αυτούς τους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα. Δεν μπορούν να μας έχουν υπό τον έλεγχο τους και θέλουν να φέρουν στην εξουσία την αντιπολίτευση την οποία την ελέγχουν. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και στην Ουγγαρία, απέναντι στον Όρμπαν ένωσαν 6 κόμματα με εντελώς διαφορετικές πολίτικες. Όμως ο λαός…

»Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί συνέχεια. Κάνεις ένα κανονικό βήμα σου λέει γιατί το έκανες. Προκαλείται κάποια ένταση σου λέει γιατί υπάρχει ένταση.

Στα ζητήματα του Αιγαίου, υπάρχει το θέμα του καθεστώς των αποστρατιωτικοποιμένων νησιών, τα νησιά και οι νησίδες  όπως και ο εναέριος χώρος. Το έχω πει στην ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έχω ζητήσει ραντεβού από τον κ. Κιλιτσντάρογλου, αλλά δεν μου έδωσε ραντεβού».