«Τσεκούρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας σχεδιάζει η WarnerMedia

AFP

Η αναδιάρθρωση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στα «Warner Bros Studios» και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως τα HBO, TBS και TNT.

Η οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, έπληξε την παγκόσμια οικονομία. Πολλές επιχειρήσεις και μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας κήρυξαν πτώχευση, αφήνοντας πίσω χιλιάδες ανέργους.

Χθες, έγινε γνωστό ότι η Warner Media, σχεδιάζει μία αναδιάρθρωση που έχει ως στόχο να μειώσει το κόστος έως και 20%. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν απολύσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal.

Η αναδιάρθρωση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στα «Warner Bros Studios» και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως τα HBO, TBS και TNT, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική έκθεση.

Η εταιρεία σε δήλωση της λέει: «Μοιραστήκαμε με τους υπαλλήλους μας πρόσφατα ότι ο οργανισμός θα αναδιαρθρωθεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές και να δώσει προτεραιότητα στις ευκαιρίες ανάπτυξης, με έμφαση στον καταναλωτή».

Η είδηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς νωρίτερα τον Αύγουστο, η «WarnerMedia» δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας ως μέρος μιας ευρείας αναδιάρθρωσης που επικεντρώνεται στην επιχείρηση HBO Max.

Το πλάνο της αναδιοργάνωσης περιλάμβανε την ενοποίηση των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο, τη δημιουργία της επιχειρησιακής μονάδας HBO Max και την αποχώρηση των στελεχών Bob Greenblatt και Kevin Reilly, οι οποίοι επέβλεπαν τη δημιουργία της επιχείρησης streaming.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των απολύσεων αλλά ούτε και ο αριθμός των θέσεων που θα χαθούν.