Τσίπρας: Μπορούμε να επιστρέψουμε στις αγορές μετά από αναδιάρθρωση

Τσίπρας: Μπορούμε να επιστρέψουμε στις αγορές μετά από αναδιάρθρωση
Alexis Tsipras, Prime Minister of Greece addresses a plenary meeting of the United Nations Sustainable Development Summit 2015 at the United Nations headquarters in Manhattan, New York September 27, 2015. More than 150 world leaders are expected to attend the three day summit to formally adopt an ambitious new sustainable development agenda, according to a U.N. press statement. REUTERS/Mike Segar - RTX1SPZM

Συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Wall Street Journal.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές σύντομα εάν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση του χρέους», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal και προσέθεσε: «Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις αγορές. Εάν υπάρξει μια καλή απόφαση στο ζήτημα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση».

«Η συμφωνία με τους εταίρους έχει για πρώτη φορά μια ρεαλιστική προσέγγιση. Η προσαρμογή είναι ηπιότερη (…) Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, αλλά προειδοποίησε ότι η μεταναστευτική κρίση θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία και ιδιαίτερα τον κλάδο του τουρισμού.Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, τα κεφάλαια που θα δαπανήσουμε να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Γνώριζα ότι θα ήταν δύσκολες οι συζητήσεις. Όμως εξεπλάγην από τις προσπάθειες ακραίων συντηρητικών δυνάμεων να ωθήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Σόιμπλε ήθελε διάσπαση της Ευρώπης, αλλά εν τέλει αυτό ήθελε (…) εμπιστεύομαι περισσότερο την Άνγκελα Μέρκελ».