Τσίπρας: «Έγκλημα η συρρίκνωση της ΛΑΡΚΟ»

Τσίπρας: «Έγκλημα η συρρίκνωση της ΛΑΡΚΟ»

Ριζικά αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. 

Αντίθετος στην συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, εμφανίστηκε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με τα σωματεία της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στην συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, «που προωθούν η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου από κοινού με την τρόικα, γιατί πρώτα από όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ, δηλαδή μεγάλο τμήμα στρατηγικής σημασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας μας».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες 6 νομών της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο περίπου 6.000 θέσεις εργασίας σε μία τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την αποτροπή του μεγάλου εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησής της και θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι συντονισμός τους με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.