Τσίπρας για Πολάκη: Εγώ τον παρέπεμψα στα όργανα και τον καθαίρεσα από τομεάρχη

Τσίπρας για Πολάκη: Εγώ τον παρέπεμψα στα όργανα και τον καθαίρεσα από τομεάρχη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη του τοποθέτηση για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την ομιλία του σε συνέδριο για την υγεία. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση για να γκρεμίσει και να εκδικηθεί.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα, μιλώντας για την απογευματινή συνεδρίαση, ξεκαθάρισε πως ο Παύλος Πολάκης “παραπέμπεται γιατίότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις”.

Και συνέχισε: “Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία της ιστοσελίδας ygeiamou.gr.

Το καταστατικό μού δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος να παραπέμψω ένα στέλεχος αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλλει ποινές”, συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς”, ενώ τόνισε πως “έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα και να προχωρήσω προς τη νίκη στις εκλογές“.

Σε ερώτηση για το αν η υπόθεση του Παύλου Πολάκη κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, απάντησε: “Κάνει ζημιά το γεγονός ότι αντί να ασχολούμαστε με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, τις προγραμματικές μας θέσεις, έχουμε ένα 24ωρο, 48 ώρες και ασχολούμαστε με αυτό. Πολύ σύντομα όλη αυτή η συζήτηση θα τελειώσει και θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Αύριο θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το στεγαστικό πρόβλημα, τους πλειστηριασμούς, τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας και πώς θα το αντιμετωπίσουμε”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι “ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν είδα την ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στην κυρία Τουλουπάκη λέγοντας ότι «θα την γδάρω και θα την βάλω φυλακή». Δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ούτε να κινείται προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ευαίσθητο σε αυτά τα ζητήματα, δημοκρατικό, ένα κόμνμα που θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας στη δημόσια έκφραση μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες. Θέλω να επιμείνω ότι η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές μας διεργασίες.

Θα έρθουμε στην διακυβέρνηση του τόπου για να δημιουργήσουμε θεσμούς αξιοκρατίας, λογοδοσίας, διαφάνειας, ελευθερίας, όχι για να εκδικηθούμε και ούτε για να γκρεμίσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr