Τσίπρας: Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

Τσίπρας: Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

«Η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση», παραδέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας. Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Huffington Post και στην διευθύντριά της, Arianna Huffington.

«Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακάμψει. Αρκεί να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους ευρωπαίους εταίρους είπε ότι «δείχνουν να το κατανοούν, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που ξεσπά και αυτή πάνω στη χώρα μου».

«Η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δε φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες» είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Εύχομαι οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.