Τσίπρας: Να φτιάξουμε ένα κόμμα που να εμπνέει εμάς και την κοινωνία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποφασισμένος να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, με τη νέα γενιά στο επίκεντρο.

Βασίλης Σκουρής

Αποφασισμένος να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας στο επίκεντρο των κινήσεών του τη νέα γενιά, καθώς το ποσοστό της Κουμουνδούρου έφτασε στο 38% στις ηλικίες έως 24 ετών.

“Βγάλαμε τη χώρα από το Μνημόνιο, λύσαμε το Μακεδονικό. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα που να εμπνέει και εμάς και την κοινωνία” είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην -πρώτη μετά τις εκλογές- συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. “Έχουμε κάνει έναν κύκλο, κερδίσαμε τέσσερις εκλογικές μάχες, εδραιωθήκαμε με το 31,5% ως αδιαμφισβήτητος εκφραστής των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, ήρθε η ώρα να κάνουμε το κόμμα που θα αρέσει και σε εμάς τους ίδιους”.

Εντός του επομένου διαστήματος ξεκινά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με εγγραφή νέων μελών και με έμφαση στους νέους.

Τον Σεπτέμβριο, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει για τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου. Το Συνέδριο, όπως όλα δείχνουν και παρά τον στόχο να πραγματοποιηθεί τέλη του 2019, θα πραγματοποιηθεί τελικά αρχές του 2020, καθώς θα δημιουργηθεί νέο Μητρώο Μελών και τους αντιπροσώπους θα εκλέξουν και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν έως τότε, γεγονός που θα αλλάξει και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, όπως τους γνωρίσαμε έως τώρα.

Την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία φέρεται να υποστήριξαν στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ σχετικές επιφυλάξεις -όχι ως προς τον στρατηγικό στόχο- εκφράζουν στελέχη της Κίνησης των “53+”.

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ το Σάββατο -που πιθανόν θα συνεχιστεί και την Κυριακή- αναμένεται, ωστόσο, μεγαλύτερη γκρίνια, πιθανόν και κατάθεση διαφορετικών προτάσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή εβδομάδα, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, όπου θα συγκεκριμενοποιηθεί η αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, αλλά και θα αναδειχθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, στο πλαίσιο γενικότερων αλλαγών στην Κουμουνδούρου.

Σχετικά άρθρα