Τσίπρας: Ο λαός περιμένει καθαρή απάντηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Τσίπρας: Ο λαός περιμένει καθαρή απάντηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρίσταται σε συζήτηση στη Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. Συζητείται σήμερα η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Η πρόταση κατατέθηκε μετά από τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση στη συζήτηση στη βουλή για τα εξοπλιστικά.

Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά των προέδρων τους εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Αυτή η συζήτηση (σ.σ. για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου) δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν είχε υπάρξει ποτέ η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο του 2015», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αλλά, «αν ο λαός περιμένει από κάποιον καθαρή απάντηση, είναι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τα κόμματα δηλαδή που, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, όμως παρόλ’ αυτά ζητούν τώρα και τα ρέστα.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην απουσία των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. «Οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν», σύμφωνα με την πρωθυπουργική αναφορά.

Ξεκινώντας από την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός. Ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος, «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα», κάνοντας έτσι λόγο για επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους και να τους στείλει το εξής μήνυμα: «Όσο θα έχουμε εμείς πλειοψηφία -και θα την έχουμε για πολλά ακόμη χρόνια-, τίποτε δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι το τέλος», δεσμεύτηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Μίλησε όμως και για την υπόθεση της Novartis, ενώ προέβλεψε ότι όταν γίνει η συζήτηση στη Βουλή για την ενδεχόμενη ανάμιξη πρώην υπουργών της ΝΔ σε αυτήν, «δεν θα είστε τόσο ανέμελοι όσο είστε σήμερα, ούτε τόσο τζάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε γνωστό ότι, με βάση την αίσθηση που έχει, δεν θα αργήσει η συζήτηση για την Novartis, ότι «θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», όπως είπε.

Ακολούθως, στη σύντομη παρέμβαση-απάντηση προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσει η σημερινή κυβερνώσα παράταξη -«και μέχρι τότε δεν θα πέσει τίποτε κάτω».