Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα»

Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα»

Έντονη κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά. Απάντηση από τον Σίμο Κεδίκογλου.

Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο στις συζητήσεις με την τρόικα και δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στους εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

«Όταν ο πρωθυπουργός ζητάει στήριξη από την τρόικα δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική. Στην πραγματικότητα ζητάει χρόνο. Χρόνο μπορεί και να του δώσουν, αν αυτό θεωρηθεί ότι είναι το καλύτερο, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν για να υλοποιηθούν οι εγκληματικές επιλογές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του «για την προαναγγελία εκποίησης της ΔΕΗ, που προοιωνίζεται εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ενέργειας, όσο όμως και στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους».

Διαβάστε ακόμη: «Ψευδές και επικίνδυνο ότι είμαστε το πρόβλημα της ΕΕ»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρικ δεν υπάρχουν και παιχνίδια μέσα από τα οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα. Ακούω τώρα, δήλωσε, να παραιτηθούμε από τις βουλευτικές έδρες, προκειμένου να γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Αυτό θα δυναμώσει την προοπτική της ανατροπής ή θα την αποδυναμώσει, διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα προκηρύξουμε εκλογές. Θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή. Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή και τη δεδηλωμένη αυτή την χάνουν όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους, που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, αλλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι ένα ντόμινο εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς και Βενιζέλος βάζουν τις κόκκινες γραμμές

Απάντηση της κυβέρνησης
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Οι μάσκες πέφτουν μία- μία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και «οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών, αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές τού ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Συμέλα Παντζαρτζή