Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο – τομή για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο – τομή για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής όπου παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σφοδρή κριτική του πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση φύλου.

Σήμερα ψηφίζουμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο, ένα κρίσιμο νομοσχέδιο και τομή για τη διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ανέφερε για το σχέδιο νόμου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας με την παρέμβασή του τη διήμερη συζήτηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας πως αποδεικνύεται από τη στάση του «γιαλαντζί φιλελεύθερος», είναι «ένας σκληρά νεοφιλελεύθερος και βαθιά συντηρητικός αρχηγός» που με ευκολία ψηφίζει νομοθετήματα που καταργούν την κοινωνική συνοχή αλλά αρνείται να ψηφίσει διεύρυνση δικαιωμάτων.

«Την ίδια στιγμή που λέτε ότι είστε υπέρ του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, θέλετε να παίρνουν γνωμάτευση οι ενήλικες πολίτες για να αποκτήσουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Δηλαδή ετεροπροσδιορισμός στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Έχετε χάσει την μπάλα, κύριε Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ΝΔ έρχεται στη Βουλή με την καραμέλα των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου και τους κατηγορεί για ακροδεξιούς, αν και άλλοι είναι οι ακροδεξιοί και έχουν γίνει αντιπρόεδροι στο κόμμα της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη: Πέρασε από τη βουλή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου