Τσίπρας: Συμφωνία μόνο με ουσιαστικά μέτρα για το χρέος

Τσίπρας: Συμφωνία μόνο με ουσιαστικά μέτρα για το χρέος

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές, συνδέοντας την εφαρμογή των υπό ψήφιση μέτρων με συνολική λύση για το χρέος.

Η όποια λύση συνδέεται αναπόφευκτα με “ουσιαστικά μέτρα για το χρέος” διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Εθνος”.

Όπως επισημαίνει, «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται” καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την απάντηση αυτή έδωσε στο ερώτημα, πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, σε συνέντευξη που είναι σε εξέλιξη, στην τηλεόραση του Σκάι.

Η διαφωνία που «πάγωσε» την επιστροφή των δανειστών

ΝΔ: «Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται»
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση της Π.Γ του κυβερνώντος κόμματος και προσθέτει: «Από τη μία, αποδέχονται νέα μέτρα λιτότητας και, από την άλλη, παριστάνουν ότι αντιστέκονται στους δανειστές. Σε κάθε περίπτωση, ροκανίζουν το χρόνο, βυθίζουν την κοινωνία σε αβεβαιότητα και οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο».